Nieuwsoverzicht
 
dinsdag 19 maart 2019 Openstelling EG-regeling 1 april
zaterdag 09 februari 2019 Voldoende vraag naar CO2 voor leidingnet
zaterdag 09 februari 2019 Elektriciteitsnetten lopen vol
zaterdag 09 februari 2019 Afscheid Henk Kolbach
zaterdag 09 februari 2019 Werkgeversbijeenkomst Zaltbommel
« afbeelding 1 van 1 »
 
vrijdag 17 augustus 2018

Eerste aardbeienplant geplant in nieuwe aardbeienkas

Op het nieuw gebouwde glastuinbouwbedrijf Dutch Berries BV is op 13 augustus 2018 de eerste aardbeienplant geplant. Job van der Wal, zoon van Boudewijn van der Wal en tuinder in opleiding, deed dit onder het toeziend oog van bedrijfsleider Teunis van Hemert en teeltmanager Michiel de Ruijter.

 

In de afgelopen periode is met man en macht gewerkt om op deze dag te starten met het planten. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat de planning gehaald is en de eerste plant geplant kon worden. De bouw van de kas van 20 ha in Zuilichem is het afgelopen jaar een intensief project geweest.

 

Door deze symbolische handeling is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van dit project. Begin oktober zullen de eerste aardbeien geoogst worden. De najaarsoogst zal, via Veiling Zaltbommel, zijn weg vinden naar de Scandinavische landen en Engeland.

 

Op 21 september a.s. zal de officiƫle opening plaatsvinden. De open dag voor het publiek zal gecombineerd worden met Kom in de Kas "Bommelerwaard" in april 2019. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA