Nieuwsoverzicht
 
dinsdag 19 maart 2019 Openstelling EG-regeling 1 april
zaterdag 09 februari 2019 Voldoende vraag naar CO2 voor leidingnet
zaterdag 09 februari 2019 Elektriciteitsnetten lopen vol
zaterdag 09 februari 2019 Afscheid Henk Kolbach
zaterdag 09 februari 2019 Werkgeversbijeenkomst Zaltbommel
« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 26 februari 2018

Op zoek naar optimale groeiomstandigheden in pilot fotosynthese

In de chrysantenkas van Darolin I van de Gelderse chrysantenkweker Linflowers wordt vanaf dit jaar de CropObserver gebruikt om meer zicht te krijgen in de efficiĆ«ntie van fotosynthese over een lange periode. De pilot loopt vanaf januari 2018 en test of de CropObserver van toegevoegde waarde is voor het telen van chrysanten. In deze fotosynthese pilot wordt er gezocht naar optimale groeiomstandigheden, zoals belichting en watergift met behulp van de meest moderne technieken. 

De CropObserver meet elke 5 seconde een ander gedeelte van 6 m2 gewas bij Darolin I in Brakel om zo een goed beeld te krijgen van de efficiƫntie van fotosynthese en andere parameters. Zo meet de CropObserver wat er echt in de plant gebeurt. Deze parameters kunnen online gemonitord worden, in combinatie met de klimaatsettings, in het online platform LetsGrow. Door te monitoren hoe het gaat met de plant, zie je op tijd als er iets aan de hand is en de plant niet meer optimaal groeit. Zo kun je tijdig het kasklimaat bijstellen.


In dit project zijn verschillende bedrijven en organisaties betrokken zoals Phillips Lighting, Delphy, Glastuinbouwpact, ChrIP, WUR en PhenoVation. Zo is er veel kennis aan tafel van zowel de teelt van chrysant als de technische aspecten. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA