Nieuwsoverzicht
 
dinsdag 19 maart 2019 Openstelling EG-regeling 1 april
zaterdag 09 februari 2019 Voldoende vraag naar CO2 voor leidingnet
zaterdag 09 februari 2019 Elektriciteitsnetten lopen vol
zaterdag 09 februari 2019 Afscheid Henk Kolbach
zaterdag 09 februari 2019 Werkgeversbijeenkomst Zaltbommel
« afbeelding 1 van 1 »
 
donderdag 03 november 2016

Teunis Versteeg geeft tips voor bloeiende wintertuin

Nieuw! Het Glaspact Bommelerwaard en Neerijnen is een samenwerking met De Toren aangegaan. De Toren publiceert iedere eerste week van de maand een nieuwe rubriek 'Tips van de tuinder'. Hierin geven tuinders uit het Glastuinbouwpact allerlei handige tips die voor lezers interessant zijn. Tuinder Teunis Versteeg, eigenaar van Kwekerij De Liesvelden in Poederoijen, trapt af met tips voor een bloeiende wintertuin. Dit artikel staat in de papieren versie en op de site van De Toren.

De winter doet zijn intrede. Dat is natuurlijk niet bij uitstek het beste seizoen om te tuinieren. Toch hoeft het geen dooie boel te worden in de tuin! Er zijn planten die het prima doen in de koude maanden, zoals de winterbloeier Helleborus. En daar weet Teunis alles over!

"De Helleborus kent verschillende types, maar de bekendste soort is de Helleborus Niger. Dit is een koud bloeier die oorspronkelijk uit de bergen komt en het goed doet in 'koude' periodes. Onze 'vernederlandste' variant, die we in veel tuinen zien staan in zijn witte kleur, bloeit al vanaf oktober en houdt het vol tot maart."

Teunis' tips:

  • "Als het koud en winderig is beschermt de Helleborus zichzelf tegen vorst door het vocht uit zijn bloemen te trekken. Als je een slaphangende Helleborus ziet, is er dus niets aan de hand. Zodra het zonnetje doorkomt, bloeit hij vanzelf weer op!"
  • "Onderhoud van de Helleborus is heel simpel. Als je af en toe de oude en verrotte bladeren weghaalt en de plant op deze manier schoonhoudt, staat hij volgende winter zo weer in bloei."
  • "De Helleborus Niger kun je ook prima binnen gebruiken, bijvoorbeeld in een kerstschaaltje. Voor creatieve idee├źn voor binnen en buiten kun je ook onze kwekerij volgen op Pinterest of Facebook, zoek op DeLiesvelden."


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA