« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 10 February 2021

Maak kennis met medewerkers en ondernemers van de toekomst

Helicon MBO Geldermalsen is een school met diverse opleidingen in het groene domein. De opleiding Teelt en Techniek is een belangrijke pijler op onze school. Binnen deze opleiding leiden we jongvolwassenen op in de boomkwekerij, fruitteelt en glastuinbouwsector. We bieden graag betekenisvol en relevant onderwijs aan. En daar komt u in beeld! Wij willen hiervoor graag een samenwerking met bedrijven in deze sectoren aangaan.

3 redenen om met studenten te werken
•studenten zijn een goede manier om kennis te maken met potentiële nieuwe werknemers
•er is altijd werk in overvloed
•een student zorgt voor nieuw perspectief op jouw organisatie en processen.

Samenwerken en leren in de praktijk geeft onze studenten meer betekenis aan wat ze leren. Ze leren waarom een vak ertoe doet. Dit is van belang om hen enthousiast te krijgen voor het werkveld. Op onze school zitten studenten die fris tegen zaken aankijken en anders denken over vraagstukken. Daarom is het leuk om hun visie op een vraagstuk te horen.

Excursies, gastlessen, projectopdrachten
Op de donderdag zijn er lessen voor 24 eerstejaarsstudenten. Hiervoor zoeken we samenwerking met u in de vorm van excursies, gastlessen en projectopdrachten.

De komende weken zijn we bezig met het thema ‘Voorbereiden Teelt’. Hierbij kun je denken aan bodem en substraat, oppotmachines en onderhoud, plantenfysiologie rondom bodem en water, communicatie, netwerk en de verkoop van het product.
We staan open voor diverse thema’s, past een ander thema beter bij uw bedrijf, meld het ons dan gerust.

De leeftijd van de glastuinbouwstudenten varieert van 16 tot 25 jaar. Het zijn zowel voltijd- als deeltijdstudenten (met werk). Bij een opdracht en tijdens excursies in uw bedrijf zijn een of meer docenten voor begeleiding aanwezig.

Heeft u een vraagstuk of opdracht?
Om studenten, naast hun stages, de vraagstukken uit het werkveld te laten ervaren, zoeken we input vanuit de beroepspraktijk. 'Echte opdrachten' spreken aan en de studenten kunnen zo hun kennis en vaardigheden toepassen.

Voor de periode na de meivakantie zoeken we bedrijven die willen meewerken aan een projectopdracht, waarin een groepje voltijdstudenten aan de slag gaat met o.a. circulaire economie, duurzaamheid en kasklimaat.

Samenwerking
Heeft u een vraag of opdracht die door een groep of door één student opgepakt kan worden? Wilt u wat betekenen voor de toekomstige werknemers of ondernemers in uw sector? Wilt u een duurzame samenwerking aangaan met onze school, de regio op de kaart zetten en betekenis geven aan het onderwijs? Neem dan contact op met Deniece Laanen via d.laanen@helicon.nl.
Wij verheugen ons alvast op de samenwerking! 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA