« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 15 September 2014

Aan de slag met het Nieuwe Telen in de Bommelerwaard & Neerijnen

Dat energiebesparing op het bedrijf nog steeds een belangrijk onderwerp is bleek tijdens de informatiebijeenkomst ‘Energie besparen’ op het orchideeënbedrijf ’t Hoogbos in Nieuwaal. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen is samenwerking met Kas als Energiebron. Na een inspirerende en enthousiaste rondleiding op het 3,5 ha nieuwe bedrijf door Gerrit van Wijk werden de 25 deelnemende ondernemers op een prikkelende wijze meegenomen in de nieuwste inzichten in kasklimaatregeling en energiebesparing. En dat zonder investeringen toe te passen! Belangrijke begrippen hierbij zijn: temperatuurgelijkheid, vochtbalans en regelen op uitstraling.

Om hiermee daadwerkelijk op bedrijfsniveau aan de slag te gaan biedt Kas als Energiebron een programma aan om in leergroepen met collega’s de mogelijkheden te verkennen en toe te passen. Het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen ondersteunt dit traject door onder meer € 300,- per deelnemer bij te dragen. Ook wordt voor een aantal bedrijven in de leergroepen een bijdrage geleverd aan een temperatuursverdelingmeting.


Bent u geïnteresseerd in deelname aan een Leergroep ‘Energiebesparen’ neem dan contact op met Gerard Selman op t. 06-53728353 of gselman@projectenltonoord.nl of Aat Dijkshoorn van de Kas als Energiebron op t. 06-81613617 of adijkshoorn@ltoglaskracht.nl 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA