« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 17 March 2016

Aftrap ProefLOKAAL 2016

Maandag 21 maart staat co-creatie op het menu bij ProefLOKAAL. Boeren, bakkers, telers, chef-koks, traiteurs en slagers uit de hele Bommelerwaard komen bijeen om samenwerkingsverbanden te smeden voor deelname aan ProefLOKAAL Festival.

Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard nodigt alle boeren, telers, restaurants, traiteurs, bakkers en slagers uit de Bommelerwaard uit om mee te doen aan een van de activiteiten van ProefLOKAAL in 2016. Tijdens de bijeenkomst op maandag 21 maart, van 10-12 uur bij Kwekerij de Westerbouwing, worden streekproducenten gekoppeld aan ‘samenstellers’ die met lokale ingrediënten de lekkerste gerechten gaan maken. Professionals kunnen zich nú aanmelden voor de bijeenkomst via post@proef-lokaal.nl

3e weekend van september ProefLOKAAL Festival (Junior)
Zet maar vast in je agenda. Alweer de derde editie van ProefLOKAAL Festival, voor alle lekkerbekken uit de Bommelerwaard en van ver daarbuiten. Opnieuw midden tussen de streekproducten. ProefLOKAAL slaat van 16 tot 18 september haar tenten op naast de frambozen- en bramenstruiken op Kwekerij de Westerbouwing. Dit jaar wordt het Festival uitgebreid met ProefLOKAAL Junior onder andere met workshops voor de groepen 4, 5 en 6 van basisscholen uit de Bommelerwaard.

Bommelerwaardse Boerenmarkt in voor- én najaar
Afgelopen herfstvakantie kon winkelend publiek voor de eerste keer genieten van de ProefLOKAAL Bommelerwaardse Boerenmarkt, georganiseerd samen met de enthousiaste vrijwilligers van TRIP. Op de Vismarkt, de sfeervolste marktplaats van Bommel, kun je dit voorjaar en ook weer in de herfst opnieuw boodschappen doen rechtstreeks bij de teler of boer. Die je meteen het verhaal achter zijn producten kan vertellen. Houd www.proef-lokaal.nl in de gaten voor de data van de Boerenmarkten.

www.proef-lokaal.nl

ProefLOKAAL in één minuut

 
Geïnteresseerden die zich willen verbinden aan ProefLOKAAL kunnen mailen met post@proef-lokaal.nl 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA