« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 14 November 2014

Ambitieuze plannen Kiepflower

Vanaf 2010 is Nico Kiep binnen zijn chrysantenbedrijf Kiepflower dingen helemaal anders gaan doen. Kiep: "Er moest echt iets veranderen. Alle afdelingen heb ik kritisch onder de loep genomen. Nu liggen er per afdeling ambitieuze plannen. Bij deze plannen houden we steeds het bloemenschap van de supermarkt in ons achterhoofd. Want dit afzetkanaal wordt voor ons steeds belangrijker. Het teeltproces is hier ook volledig op aangepast.

 

Dit alles betekent ook dat er veel voor mijn werknemers verandert. Sowieso krijgen ze steeds meer verantwoordlijkheden. Een aantal van mijn Poolse werknemers zal een cursus Instrueren op de werkvloer in het Pools gaan volgen.

Daarbij wil ik ook de kennis van mijn teeltmanager naar een HBO-niveau brengen. Naast verdieping in de teeltkundige processen meer inzicht in plantenfysiologie. Dit is een vereiste voor de ontwikkeling van mijn bedrijf. Om onze toekomstige doelen bereikbaar te maken gaat mijn teeltmanager dus een teeltcursus op HBO-niveau doen.

 

Gelukkig kan ik gebruik maken van de subsidie van Greenport Gelderland. Vanuit dit potje krijg ik de helft van de cursuskosten vergoed. Ook van de investering in mijn persoonlijke ontwikkeling krijg ik de helft vergoed. Ik wil in cursussen blijven investeren om mee te kunnen blijven doen. Mijn bedrijf was niet genoeg voorbereid op de veranderingen die zich afspeelden buiten mijn bedrijf. Ik was vooral op de interne organisatie gericht. Maar er verandert daarbuiten zoveel. Door mezelf en mijn werknemers te blijven ontwikkelen zijn we in de toekomst beter voorbereid op de veranderingen van buiten!”.
 

Meer over persoonlijke ontwikkeling Nico Kiep lezen? Klik hier

 

Meer informatie over dit subsidiepotje? Klik hier

   

(Ook gebruik maken van deze subsidie? Neem contact op met Mara Juckers) 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA