« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 09 April 2015

Bezoekers kunnen tuinderskennis testen bij Kom in de Kas

De tuinders uit de regio Bommelerwaard nodigen bezoekers van harte uit om deel te nemen aan de Kassen Kennis Kwis. Tijdens Kom in de Kas wordt op het chrysantenbedrijf Laurent Fleur aan de Wordragensestraat 48 in Ammerzoden de Kwis gespeeld. De bezoekers aan Kom in de Kas kunnen een film over de glastuinders in het gebied bekijken en daarover vragen beantwoorden. Diegene die de meeste vragen goed heeft wint een half jaar lang iedere maand producten uit de kas.

Zes gastvrije bedrijven in de Bommelerwaard openen op zaterdag 11 april hun deuren om te laten zien, ervaren en zelfs proeven wat er allemaal in de kassen groeit en bloeit. Tijdens een bezoek aan de kas kunnen kinderen en hun ouders ontdekken wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kas. Er is een diversiteit aan teelten te zien, zowel bloemen, groentes en aardbeien. Er zijn verschillende kunstenaars die bij de bedrijven hun werk exposeren. Leuk voor zowel ouders als kinderen. Naast het beleven van avonturen in de kassen zelf, kunnen kinderen zich verder uitleven op springkussens of een limonade koe melken. Genoeg redenen dus om een kijkje te komen nemen in de kas!

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 11 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf, volg de borden. Meer informatie over de bedrijven en activiteiten leest u in de routekaart.

Wilt u alvast een kijkje nemen in de kassen? Bekijk de film Een greep uit de kas en u bent alvast goed voorbereid op de kwis. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA