« afbeelding 1 van 1 »
 
Sunday 25 January 2015

Chrysantenkwekerij in Zuilichem opent haar deuren voor bezoekers

 

Na een lange periode van voorbereiding en bouw opende chrysantenkwekerij Linflowers-Rodalin II afgelopen zaterdag 24 januari haar deuren tijdens een open dag.  Ruim 800 bezoekers grepen deze gelegenheid aan om deze kas van binnen te bekijken.

 

‘Geweldig!’, aldus David van Tuijl, die samen met Rochus van Tuijl (zijn broer) eigenaar is van dit bedrijf. ‘Het viel mij vooral op dat naast collega tuinders en bedrijven veel mensen uit de directe omgeving een kijkje kwamen nemen. We vinden het belangrijk om te laten zien wat we doen. We hebben op het nieuwe bedrijf veel aandacht besteed aan de toepassing van milieuvriendelijke technieken. Mensen zijn positief verrast over deze innovaties in de kas en het feit dat het bedrijf goed draait, ondanks de negatieve berichtgeving over de economie. Het is gewoon fantastisch om een mooi nieuw toekomst gericht bedrijf te mogen openen. Wij gaan er voor!’

 

David van Tuijl heeft samen met zijn collega tuinders een korte film: ‘Een greep uit de kas’ gemaakt, waarin tuinders uit de regio Bommelerwaard & Neerijnen een digitaal inkijkje geven in hun dagelijks leven. Tijdens de open dag werd de film ook voor publiek vertoond in de kantine. De film is te zien opwww.glastuinbouwpactbommelerwaard.nl. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA