« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 01 October 2019

Cursus teelt in het Pools

Lentiz Cursus & Consult heeft in samenwerking met Kasgroeit de cursus Teeltspecialist assistent in het Pools ontwikkeld die in november start.

 

Poolse werknemers die het voortouw nemen lopen rond bij veel bedrijven. Ze zijn vaak via het uitzendbureau binnen gekomen, laten zien dat ze meer in hun mars hebben en willen voor langere tijd bij je werken of zich zelfs vestigen in Nederland. Bas Hanemaayer HRM Manager bij Agro Care: "Het is de kunst om potentieel talent te herkennen en deze mensen te motiveren om er iets mee te doen binnen jouw onderneming.”

 

Lentiz Cursus & Consult heeft in samenwerking met Kasgroeit de cursus Teelspecialist assistent in het Pools ontwikkeld die in november start. Het niveau van deze cursus is vergelijkbaar met MBO3+ niveau. In 9 bijeenkomsten leren de deelnemers de basis onderwerpen zoals: de bouw van de plant, osmose, waterhuishouding, celdeling, voedingstoffen, mineralenhuishouding, bemesting, grondstoffen, substraten etc.

 

Bekijk de informatie over de cursus in het pools!

 

Bas is blij dat hij de cursus Teelt in het Pools nu aan zijn werknemer kan aanbieden. Bas: "Binnen ons bedrijf heb ik een jongen aan het werk die we nu intern opleiden op gebied van teelt. En hoewel zijn collega’s hem zo goed mogelijk alle kennis bijbrengen over het telen is het toch lastig om de basisprincipes goed over te brengen. Dat kunnen ervaren docenten gewoon beter. De cursus Teelt in het Pools is dus een mooie aanvulling op dat wat ze leren bij ons op de werkvloer. Natuurlijk zou het nog mooier zijn wanneer deze cursus in de Nederlandse taal gevolgd kan worden. Maar het taalniveau is hier, ondanks de cursussen Nederlandse taal welke we ook aanbieden, nog niet sterk genoeg voor. Deze Cursus Teeltspecialist Assistent in het Pools is dan ook een goede uitkomst”.

 

"We weten allemaal dat het in deze arbeidsmarkt steeds lastiger wordt om mensen te interesseren voor de teelt. De mensen die dat willen zijn schaars. Het is zonde om het potentieel wat ik al binnen mijn bedrijf heb lopen, niet te benutten”.

 

De cursus start op donderdag 4 november van 14.30 uur tot 17.30 uur op een nader te bepalen locatie in het Westland. Heb jij ook een Poolse werknemer waar je meer uit wilt halen? Bekijk hier de cursus informatie en geef hem/haar op voor deze cursus: Teelspecialist Assistent in het Pools.

 

Plantfysiologie op 4, 21,28  november en 12 december

Bemesting op 9, 16,23, 30 januari en 6 februari

De kosten bedragen €1.175,- per deelnemer. De Colland subsidie is 60% voor werknemers die onder de cao glastuinbouw werken.

 

Het initiatief voor deze cursus kwam vanuit Glastuinbouw Nederland. Lentiz Cursus & Consult heeft vervolgens in samenwerking met Kasgroeit de cursus Teelspecialist assistent in het Pools ontwikkeld.

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA