« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 17 June 2016

Designers aan de slag met framboos

"Hoe zorgen we ervoor dat consumenten (weer) meer framboos gaan eten/kopen?” Met deze vraagstelling schreef Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing uit Rossum zich in voor het traject Storytelling van Agri Meets Design. Agri Meets Design is hét platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken.

Het vermarkten van een product is niet direct een maatschappelijk vraagstuk, toch was de uitdaging voor de designers voldoende aanwezig om op de vraagstelling van Geert in te gaan. Op de vraag waarom Geert zich inschreef voor dit traject antwoord hij direct: "Ik houd van out of the box denken en ben altijd geïnteresseerd hoe andere mensen vanuit andere invalshoeken denken en kijken. Designers en kunstenaars worden niet gehinderd door allerlei technische vakkennis en kunnen daardoor een frisse kijk geven op voor ons technisch geworden onderwerpen”.

Andere invalshoeken
Op dinsdag 7 juni was het zover en presenteerden drie designers in een korte pitch hun concept aan Geert, de andere deelnemers en een breder publiek in het cultureel centrum de Rozet in Arnhem. Naast de Kwekerij deden ook een geitenhouderij, een landwinkel en een ondernemer in functional planting mee. "Ik was onder de indruk en vond het heel boeiend om te zien waar de designers mee kwamen, van vooral humoristisch tot gedetailleerd uitgewerkt, echt wel een andere invalshoek dan ik tot nu toe gezien heb”.

Verkenning naar vervolg
Het traject biedt de mogelijkheid met een van de designers of een combinatie van designers het gekozen concept verder te ontwikkelen. Dit is dan op eigen kosten. "Zonder dit project was ik nooit op het idee gekomen om met deze sector samen iets te ondernemen, maar ik zie er wel kansen in! Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, misschien wel via deze weg. Omdat het vraagstuk van de framboosconsumptie verder gaat dan mijn eigen bedrijf heb ik Boudewijn van der Wal van Veiling Zaltbommel uitgenodigd aan te sluiten.  We zijn nu aan het verkennen op welke manier we met de designers en hun ideeën verder aan de slag kunnen gaan.” 


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA