« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 03 April 2017

Drie keer anders met paprika

Wil je een keer wat anders met paprika? Geert Jan van Tuyl deelt graag drie gerechten met paprika. Sinds drie jaar heeft Geert Jan samen met zijn broer het bedrijf van zijn vader overgenomen: Kwekerij Van Tuyl. Zij verbouwen paprika’s en frambozen in Zaltbommel. Tijdens "Kom in de kas” waren er verschillende gerechten te proeven met paprika. Wat kan je allemaal met paprika maken?

Geert Jan liet weten dat hij zelf nog te weinig met paprika maakte, terwijl paprika een veelzijdige groente is. Afgelopen weekend tijdens ‘Kom in de kas’ konden bezoekers verschillende verwerkingen proeven met paprika. Op de paprikakwekerij waren smoothies aanwezig van
: colourful taste met natuurlijk de Van Tuyl paprika. Paprika is erg verrassend in een smoothie, bijvoorbeeld met banaan. De bakker van Horssen uit Zaltbommel was ook van de partij met paprikabrood. Paprika geeft een Mediterraans tintje aan het brood. Verder kon de paprika van Van Tuyl natuurlijk puur geproefd worden. De groente zelf heeft veel smaak en is erg lekker met een yoghurtdip.

Vitamine C
De paprika bevat veel vezels en andere voedingsstoffen, zoals vitamine C. Daarom perfect om te verwerken in verschillende gerechten. Geert Jan: "Denk bijvoorbeeld aan gevulde paprika’s met gehakt”. Daarbij is de paprika in de vriezer 12 maanden te bewaren. Doe de paprika in een diepvrieszak, bijvoorbeeld al in stukjes. Dan kunnen ze zo verwerkt worden in gerechten.

Over de rubriek Tips van een tuinder
Het Glastuinbouwpact is een samenwerking met lokale krant De Toren aangegaan in de rubriek 'Tips van een tuinder'.  Dit artikel over Geert Jan van Tuyl, gericht op consumenten, verscheen deze week ook in de papieren uitgave in de regio.   
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA