« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 16 March 2017

Drie tips om bloemen te stijlen

Wil je tips voor het schikken van het perfecte boeket? Isabella van Daalen van kwekerij De Hazekamp uit Brakel helpt je graag op weg. Op De Hazekamp kweken ze de Alstroemeria, een bijzonder sterke en kleurrijke bloem die symbool staat voor een langdurige vriendschap. Bloemschikken doet ze voor de Bloemenveiling Plantion in Ede. "Daar staan we bekend om onze bloemstukken in het restaurant.”

 

Veelzijdige bloem

Volgens Isabella is de Alstroemeria geschikt om te combineren met takken voor een industriële look: "De takken gebruik ik uit de tuin.” Of mix de Alstroemeria met grassen voor een wat lossere look. Verder kun je spelen met hoogteverschillen in het boeket. Snijdt de bloemen af op verschillende lengtes en maak er een speels boeket van. Zo komt de trosvorm geheel tot zijn recht en hiermee creëer je een echte blikvanger. Combineer nu bijvoorbeeld zachte tinten Alstroemeria met verschillende lentebloemen. Maar ook met één enkele steel heb je al een boeketje in een vaasje.” ‘De surprising Alstroemeria’ is bij aankoop groen, maar in de vaas komt langzaam een kleurenpracht tevoorschijn!

 

2 weken plezier

De Alstroemeria’s staan gemakkelijk twee weken als de bloemen in vers water staan. Om te zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven, heeft Isabella een aantal tips. "Let op dat er geen bladeren in het water staan. Zorg dat de bloemen niet vol in de zon en in de buurt van de fruitschaal staan. Zo blijven ze met plezier twee weken staan.” 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA