« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 17 June 2016

Energie innovaties

Subsidie voor energie-efficiënte
Wilt u investeren in energie-efficiënte en hernieuwbare energie? Dan kunt u van 1 juli t/m 1 oktober 2016 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Voorbeelden van dergelijke investeringen in installaties of apparatuur zijn: een tweede energiescherm, verticale ventilatoren en een biomassaketel. Voorheen viel deze regeling onder Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen (IMM 2013 en 2014) en Investeringsregeling energiebesparing (IRE 2012). Klik hier voor meer informatie over de regeling.

Inspiratie nodig op het vlak van Bio-energie, opslag en toekomst stroommarkt? Bezoek dan één van de volgende events.

Energie-event Bio-energie
Investeren in bio-energie blijft rendabel, zelfs nu de (fossiele) energie- en CO2 prijs laag is. Programma Kas als Energiebron nodigt alle glastuinders uit voor de ‘Studiegroep bio-energie, door en voor glastuinders’ van donderdag 30 juni bij Paprikateler VinkSion. De dag staat in het teken van subsidies, hout-WKK, rendabele CO2 en biomassa, emissienormen en -reiniging, warmteterugwinning met rookgascondensor.
Voor het uitgebreide programma klikt u hier. Aanmelden via sander.peeters@energymatters.nl.
 
Energie-event energieopslag & toekomst stroommarkt
In Duitsland en Denemarken kun je op de spotmarkt al regelmatig geld toe krijgen als je razendsnel stroom afneemt bij overproductie. Power2Heat en Power2Gas zijn hot items in deze landen evenals de bouw van gigantische warmtebuffers en experimenten met opslag van elektriciteit (PowerBanks). Maar ook op vrij bescheiden schaal zijn er de eerste ontwikkelingen zoals een boer in Nedersaksen die de opbrengsten van zijn biogas-wkk vergroot met extra opslag van biogas plus Power-to Heat. Hoe is de Nederlandse situatie en wat zijn de kansen om mee te spelen op de Nederlandse spotmarkt en balansvermogen aan te bieden? NUON, Tennet, Stedin, Alfen, DNV GL, Jules Energy, Energy Matters en Energieprojecten geven hun visie en vertellen over hun Power2Heat, Power2Gas en PowerBank-projecten. Locatie: Diemen (bij aanmelden wordt lokatie bekend gemaakt). Deelname aan het seminar is gratis voor leden van de Projectgroep Biomassa & WKK. Voor niet-leden zijn de kosten voor deelname € 300 per persoon (glastuinders en ZZP’ers krijgen 50% korting). Voor het uitgebreide programma en aanmelden klikt u hier.
 


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA