FoodCampus Bommelerwaard: bijdragen aan een duurzaam netwerk!
Op het terrein van Veiling Zaltbommel wordt gewerkt aan een
nieuw initiatief: De FoodCampus Bommelerwaard. De bedrijven die er zijn
gevestigd, allemaal gericht op de Food en Agri, hebben de handen ineen geslagen
om het terrein in de komende jaren om te vormen tot een school voorbeeld van
een duurzame, onderscheidende en verbindende verzameling voor agribusiness en
agrologistiek!
Initiatiefnemer Peter van der Werf van Fidus Advies: "Als
adviseur maar ook ambassadeur voor de tuinbouwsector willen we graag onze
bijdrage leveren aan een duurzame tuinbouw in de Bommelerwaard. Dan moet je ook
naar jezelf kijken. Samen met de partners hier op het terrein, Booijman
FoodImpuls, Goesten en Opdam en natuurlijk de Veiling Zaltbommel, hebben we
diverse bezoeken gebracht aan inspirerende bedrijven die hier echt werk van
maken.
Met name het bezoek aan Koppert Cress in het Westland heeft
ons nóg enthousiaster gemaakt. Zij hebben een integraal duurzaam programma
opgezet van energietransitie in de teelt tot en met gezonde voeding voor de
medewerkers. In die lijn willen we onze bedrijven de komende jaren ook ontwikkelen. De FoodCampus fungeert
daarbij als paraplu waaronder we een groot aantal gezamenlijke initiatieven
zullen ontplooien.â€
Het Innovatiefonds van de Greenport Gelderland heeft inmiddels een bijdrage toegezegd aan de FoodCampus voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Bart Goesten uit Ammerzoden, student aan de Tilburgse Universiteit, zal in het kader van zijn opleiding een bijdrage leveren aan dit onderzoek. Het Glastuinbouwpact Bommelerwaard ondersteunde dit initiatief in de subsidieaanvraag en ondersteunt de uitvoering.