« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 13 November 2017

FoodCampus Bommelerwaard: bijdragen aan een duurzaam netwerk!

Op het terrein van Veiling Zaltbommel wordt gewerkt aan een nieuw initiatief: De FoodCampus Bommelerwaard. De bedrijven die er zijn gevestigd, allemaal gericht op de Food en Agri, hebben de handen ineen geslagen om het terrein in de komende jaren om te vormen tot een school voorbeeld van een duurzame, onderscheidende en verbindende verzameling voor agribusiness en agrologistiek!

Initiatiefnemer Peter van der Werf van Fidus Advies: "Als adviseur maar ook ambassadeur voor de tuinbouwsector willen we graag onze bijdrage leveren aan een duurzame tuinbouw in de Bommelerwaard. Dan moet je ook naar jezelf kijken. Samen met de partners hier op het terrein, Booijman FoodImpuls, Goesten en Opdam en natuurlijk de Veiling Zaltbommel, hebben we diverse bezoeken gebracht aan inspirerende bedrijven die hier echt werk van maken.

Met name het bezoek aan Koppert Cress in het Westland heeft ons nóg enthousiaster gemaakt. Zij hebben een integraal duurzaam programma opgezet van energietransitie in de teelt tot en met gezonde voeding voor de medewerkers. In die lijn willen we onze bedrijven de komende jaren ook ontwikkelen. De FoodCampus fungeert daarbij als paraplu waaronder we een groot aantal gezamenlijke initiatieven zullen ontplooien.”

Het Innovatiefonds van de Greenport Gelderland heeft inmiddels een bijdrage toegezegd aan de FoodCampus voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Bart Goesten uit Ammerzoden, student aan de Tilburgse Universiteit, zal in het kader van zijn opleiding een bijdrage leveren aan dit onderzoek. Het Glastuinbouwpact Bommelerwaard ondersteunde dit initiatief in de subsidieaanvraag en ondersteunt de uitvoering. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA