« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 05 February 2018

Frambozenseizoen 2018 van start

Op vrijdag 2 februari, 2 weken eerder dan vorig jaar, zijn op Veiling Zaltbommel de eerste Kwanza® frambozen aangevoerd op de veilingklok. De eerste primeurdoos werd geleverd door Zachtfruitkwekerij Simons BV.

Teler Rene Simons heeft een aantal jaar geleden een moderne teelt Kwanza opgestart met LED- en assimilatieverlichting. Deze innovatie is er op gericht om jaarrond een topkwaliteit Kwanza® frambozen van Nederlandse bodem te kunnen leveren. Special Fruit uit Meer in België kocht, middels commissionair H. Aarts, deze frambozen voor een primeurprijs van € 46,-- per doosje van 125 gram. Het bedrag is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot € 1.000,-- . Dit wordt door Veiling Zaltbommel en Zachtfruitkwekerij Simons BV geschonken aan de SamenLoop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Dit evenement vindt op meerder plaatsen in Nederland plaats. Hoofd keurmeester Henk Bekkers, die op Veiling Zaltbommel werkzaam is, loopt met team "van alles wè” mee in zijn woonplaats Sint Oedenrode op 1 en 2 september.

Het Kwanza® seizoen is gestart en zal zeker doorlopen tot eind 2018. Naast de Kwanza® heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. Kwanza® neemt binnen het zachtfruit een belangrijke positie in en is marktleider in het Hollandse frambozensegment.

Special Fruit toont zich bijzonder tevreden over het feit dat ze met de aankoop van deze eerste Nederlandse Kwanza’s tegelijk een prachtig initiatief kan steunen. Het betekent meteen ook het startschot voor een mooie samenwerking tussen Veiling Zaltbommel en Special Fruit met de Kwanza als speerpunt. De belichte teelt in deze periode ligt goed in de (horeca) markt omwille van zijn grote formaat, uitmuntende smaak en prachtige kleur en vorm. Special Fruit is één van de grotere kwanza aanbieders in de markt. Ze bieden deze variëteit jaarrond aan en koppelt het Zuid-Europese seizoen aan het lokale seizoen. Volgende week laten we ze u graag proeven op onze stand op Fruit Logistica (Hall 6.2 – D10).
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA