« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 01 August 2016

Glastuinbouw onder de aandacht bij ProefLOKAAL

Glastuinbouwbedrijven kleuren de Bommelerwaard! Maar we merken dat nog niet iedereen dit ziet. Daarom blijft het nodig om de glastuinbouw op een positieve manier onder de aandacht te brengen en verbinding te blijven zoeken. Hoe kan dat beter dan door onze producten te laten zien? Daarom doen we dit jaar weer mee met het culinaire festival Proeflokaal. 

Proeflokaal is een Bommelerwaards initiatief van restaurants, telers en boeren om de burgers in contact te brengen met al het lekkers dat de Bommelerwaard (en omgeving) culinair te bieden heeft.  Van donderdag 15 tot  zaterdag 17 september 2016 organiseren zij het ProefLOKAAL Festival bij Kwekerij de Westerbouwing in Rossum. Ruim 1.500 bezoekers zullen dat weekend eten en beleven. Een mooi podium om onszelf in de regio te presenteren. Bekijk ook eens het programma van ProefLOKAAL op hun website. 

Bloemrijke aankleding
Vorig jaar hebben we ook meegedaan. Er zijn toen prachtige bloemstukken voor op de eettafels gemaakt door Piet van Willegen van Flowers4shops met een belangeloze inbreng van bloemen en groenten van tuinders! Met de boodschap: Tuinders wensen u een smaakvol en kleurrijk ProefLOKAAL. De reacties waren overweldigend en er ontstond een ware run op de boeketten. Reden voor ons om dit jaar weer mee te willen doen, maar dan een tandje meer. 

Bloemenwand en workshops
Dit jaar zullen we de algehele aankleding van het evenement verzorgen met bloemen. We gaan voor het wauw-effect! Tuinders uit de regio leveren hiervoor de bloemen en daarnaast dragen ze bij door een aantal soorten groenten en fruit beschikbaar te stellen en/of een financiële bijdrage te leveren.

Daarnaast maken we een aantrekkelijke bloemenwand met een prikkelende boodschap waar mensen graag mee op de foto willen zodat ze deze gaan delen op Facebook. Tot slot verzorgen we een workshop bij ProefLOKAAL Junior op de vrijdagmiddag. Kinderen leren hierin over bloemen met medewerking van een MBO uit Andel. Wij kijken uit naar een prachtige editie van ProefLOKAAL!


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA