« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 28 April 2020

Henk Kolbach koninklijk onderscheiden als Ridder

De heer H.A. (Henk) Kolbach uit Poederoijen heeft op vrijdag 24 april een Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen omdat hij een begrip is in de agrarische sector, en in het bijzonder in de glastuinbouw.

Ruim 50 jaar heeft Henk Kolbach zich op plaatselijk, provinciaal, en landelijk niveau ingezet voor deze sector. Vanuit zijn basis als bestuurder van de lokale LTO Noord, voorheen CBTB-afdeling, heeft Henk Kolbach de tuinbouwbelangen vertegenwoordigd op vele niveau’s, waaronder Glastuinbouw Nederland.

Henk Kolbach heeft een verbindende rol als bestuurder waarbij de ondernemer-mens centraal staat, heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid, stelt het algemeen belang voorop en is een graag geziene en gerespecteerde bestuurder. In 2006 heeft Henk Kolbach een Koninklijke Onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen bij zijn afscheid als raadslid.

Nu neemt decorandus afscheid van een aantal belangrijke bestuurlijke functies en komt waardering vanwege de landelijke functies tot uitdrukking in de graad Ridder. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA