« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 28 June 2019

Hoogte teeltondersteunende voorzieningen Maasdriel ongewijzigd

De maximale hoogte voor teeltondersteunende voorzieningen blijft 1,5 meter. Dat is woensdagavond 26 juni besloten tijdens de gemeenteraadvergadering van gemeente Maasdriel over het herziene Bestemmingsplan Buitengebied. Voorzitter van het Glastuinbouwpact Peter van Osch licht toe welke besluiten zijn genomen.


Voorzitter van het Glastuinbouwpact Peter van Osch was aanwezig bij de vergadering. "Helaas zijn niet alle wensen vanuit de sector ingevuld. Een aantal zaken zijn wel toegekend, maar de aanvraag om de maximale hoogte van teeltondersteundende voorzieningen buiten het intensiveringsgebied te verhogen naar 2,5 meter is niet in het plan opgenomen. Dat is teleurstellend, niet alleen voor stellingteelten als aardbeien, maar in de toekomst mogelijk ook voor teelten als hardfruit en kersen.”


Verruimingen

Of er alsnog ruimte komt voor verhoging van de teeltondersteunende voorzieningen, ligt nu bij het college. Een aantal aanvragen zijn wel opgenomen in het bestemmingsplan. Zo wordt uitbreiding van bedrijfsactiviteiten aansluitend aan het bouwblok ook toegestaan bij onderbreking van een openbare weg. Ook is de toegestane ontwikkeling aansluitend aan het bouwblok uitgebreid van 2 hectare naar 4 hectare. Daarnaast is verruiming gekomen in de grondgebondenheid.


 

Het vernieuwde bestemmingsplan met de exacte bepalingen wordt binnenkort gepubliceerd.
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA