« afbeelding 1 van 3 »
 
Monday 14 April 2014

Kassen Kennis Kwis enthousiast ontvangen

De Kassen Kennis Kwis, waarmee bezoekers aan Kom in de Kas hun tuinbouwkennis konden testen, is enthousiast ontvangen. Ruim 130 bezoekers vulden het vragenformulier in. Zij maken hiermee kans op een half jaar lang iedere maand een product uit de kas. Met de Kwis maakten ze op een speelse manier kennis met de glastuinders uit de Bommelerwaard. Voorafgaand konden de deelnemers de film Een greep uit de kas bekijken. Het project ‘Interactie met de samenleving’ van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard nam het initiatief tot de film en stand waar de kwis ingevuld kon worden. De stand was ingericht met een keur aan producten van de verschillende tuinders in de regio. Bezoekers waren verrast over de veelzijdigheid van de glastuinbouw in hun regio. Zowel tuinders als deelnemers vonden de kwis een leuke manier om met elkaar in gesprek te komen.
De juiste antwoorden op de kwisvragen zijn:
1. Jan Goesten teelt aardbeien
2. Een derde van de Nederlandse chrysanten wordt in de Bommelerwaard geteeld
3. Het loon van een werknemer in de glastuinbouw wordt vastgesteld op basis van de CAO Glastuinbouw
Als laatste vraag werd de bezoekers gevraagd een tip of actie te verzinnen waarmee tuinders en hun omgeving elkaar nog beter leren waarderen.
In totaal bezochten 201.000 mensen Kom in Kas, verdeeld over 23 regio’s in Nederland. In de Bommelerwaard openden zes bedrijven hun deuren. De tuinders in de Bommelerwaard ontvingen van heinde en verre bezoekers.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA