« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 27 February 2018

Kwekerij van Wijgerden 'meest inspirerende bedrijf' op IPM Essen

Kwekerij van Wijgerden won onlangs op het wereldwijde bloemen- en plantenconcours IPM Essen de gouden AIPH-medaille voor 'meest inspirerende bedrijf'. Volgens het commentaar van de internationale AIPH-jury inspireert Van Wijgerden met zijn eetbare bloemen. Hij wordt geprezen om zijn innovatieve product en goede consumentenwebsite met recepten. "Deze prijs zet wel iets in beweging."
 
Peter van Wijgerden begon ongeveer negen jaar geleden met het telen van eetbare bloemen. De kwekerij zaait in eigen beheer en is GLOBALGAP gecertificeerd voor fruit & vegetables. Hij stuitte jarenlang vooral op weerstand. Langzaam neemt de vraag nu toe. Volgens de kweker is de tijd er nu meer rijp voor. "Eetbare bloemen worden steeds meer geaccepteerd en je ziet ze ook vaker in kookprogramma’s terug.” Verschillende restaurants gebruiken de bloemen van Van Wijgerden al op hun terras en in hun gerechten.  "Negen jaar geleden liep ik voor de muziek uit, nu krijgt het een flow. Met onze recepten proberen we de consument op weg te helpen bij wat je met dit nieuwe product kunt.” 

Van Wijgerden kreeg de internationale award uitgereikt op de IPM Essen. "Het leek net een Oscaruitreiking, met een galadiner en alles erop en eraan.” De prijs opent nieuwe deuren voor de kweker uit Bruchem. "Ik heb afgelopen weken door alle free publicity mijn netwerk flink verbreed en nieuwe interessante contacten ontmoet.” De volgende stap is een ingang vinden in de food sector, dat blijkt nog niet makkelijk. "Wellicht dat de nieuwe (internationale) contacten die van het concept hebben gehoord na de prijsuitreiking me hierbij verder kunnen helpen.” 


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA