« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 17 August 2018

LTO Glaskracht komt met Vlog uit de Kas

Vloggende vakantiekrachten vertellen deze zomer over hun belevenissen in de kas. LTO Glaskracht begeleidt de jonge vloggers, en wil zo meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. Tijdens de zomervakantie is iedere week een vlog verschenen, waarin de jongeren vertellen wat ze mooi vinden aan hun werk.


Zo gingen ze op zoek naar de rol die bijvoorbeeld technologie en duurzaamheid spelen in de kas, vertellen ze waar de geoogste producten naar toe gaan en gaan ze in op de loopbaankansen die de glastuinbouw biedt voor hun toekomst. "Want dat is dringend nodig”, stelt Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. "We signaleren op dit moment op alle functieniveaus een krapte op de glastuinbouwbedrijven. Ondernemers in de glastuinbouw mogen zich nog veel meer presenteren aan de buitenwereld. De beste ambassadeurs hiervoor zijn hun eigen medewerkers. Zij kunnen vanuit passie mensen overtuigen dat er voor iedereen een mooie toekomst in en om de kas is”.


 "De glastuinbouw is de meest innovatieve en vooruitstrevende sector die er maar is, daar horen grensverleggende jongeren bij. Met ons initiatief #vloguitdekas willen we jongeren duidelijk maken wat zo leuk en leerzaam is aan het (vakantie)werk in de kas. Het is een eerste stap en we hopen dat onze leden de bal straks overpakken,” aldus Van der Tak.


Bekijk de vlogs


Bron: LTO Glaskracht 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA