« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 23 May 2018

Meld u aan: Werkbezoek lage temperatuur aardwarmte

Op 13 juni organiseert het Glastuinbouwpact in samenwerking met Visser & Smit Hanab een werkbezoek voor tuinbouwondernemers om een presentatie te geven over ondiep boren voor aardwarmte (ondiepe geothermie). Dit bezoek zal plaatsvinden bij Green Brothers van 18:00-20:00 uur.

Zonnepanelen en windmolens zijn niet de enige manieren om energie op te wekken. Aardwarmte blijkt ook heel geschikt te zijn om kassen mee te verwarmen, in plaats van fossiele brandstoffen te blijven gebruiken. Het boren naar aardwarmte, geothermie, is een techniek die gebruik maakt van de warmte die de aarde ondergronds vasthoudt. Hoe dieper je in de aarde boort, hoe warmer het wordt. Die warmte kan gebruikt worden om kassen te verwarmen. De meeste aardwarmte-projecten boren wel tot 2000-2500 meter diep. Maar zo diep boren is in West-Gelderland niet kansrijk. 

Bij Green Brothers in Zevenbergen is een project gerealiseerd met ondiep boren (ofwel ondiepe geothermie), op 500-1250 meter diep. Deze vorm van geothermie is goedkoper en minder risicovol. Daarom organiseert het Glastuinbouwpact in samenwerking met Visser & Smit Hanab een werkbezoek voor tuinders om samen na te denken over de mogelijkheden voor ondiepe geothermie in de Bommelerwaard en Tielerwaard. De eigenaren van Green Brothers zijn op 13 juni ook aanwezig om u te vertellen over hun ervaringen met ondiepe geothermie. Sluit u ook aan?
Omdat de deelname beperkt is, is aanmelding  verplicht. Op 20 juni is een reservemogelijkheid gepland.

Data: 13 juni, 20 juni
Tijd: 18:00 - 20:00 uur
Deelname: maximaal 10 personen per bijeenkomst
Aanmelden kan bij: Gerard Selman (gselman@projectenltonoord.nl) 
Locatie: Hazeldonkse Zandweg 97a (Green Brothers), Zevenbergen

Bijgevoegd vindt u de folder van Visser & Smit Hanab over lage temperatuur aardwarmte.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA