« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 17 June 2016

Nieuwe Leergang Het Nieuwe Telen

In het gebied Arnhem-Nijmegen start dit najaar een training over Het Nieuwe Telen. Ook telers uit andere delen van Gelderland kunnen hier aan deelnemen. Het Nieuwe Telen (HNT) staat voor energiezuinig telen en tegelijk een optimale productie halen. HNT maakt gebruik van natuurkundige kennis/inzichten om de teelt optimaal te sturen in onder meer temperatuur, vocht, CO2-dosering, licht en schermen. Toen telers in (semi) gesloten kassen anders moesten gaan telen ontdekten ze dat met de nieuwe kijk op klimaat regelen ook in bestaande kassen al veel verbeteringen mogelijk zijn. U kunt HNT toepassen op uw bedrijf, zonder dat het nodig is te investeren in nieuwe technieken.
De bijeenkomsten worden geleid door een deskundige op het gebied van HNT. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: vochtbeheersing onder het scherm, omgaan met uitstraling, het actief en gezond houden van het gewas en beter omgaan met CO2 door minder te ventileren.  Klik hier voor meer informatie.
Lees hier ervaringen van teler Marco van de Werken die eerder heeft meegedaan met een traject van HNT.

Interesse?
Neem contact op met Radboud Vorage, r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl (06-51431301) voor meer informatie en om u aan te melden.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA