« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 22 October 2020

Omgevingsvisie Bommelerwaard

Hoe ziet de Bommelerwaard er in de toekomst uit? Hoe zorgen we dat de Bommelerwaard ook in de toekomst een aantrekkelijke omgeving blijft om te wonen, werken, ondernemen en recreƫren. Deze vragen worden door de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel op dit moment uitgewerkt in een Omgevingsvisie Bommelerwaard.

Aanleiding is dat er een nieuwe Omgevingswet in aantocht is. De wet bundelt en moderniseert 26 bestaande sectorale wetten op het gebied van ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water in één wet. De wet geeft gemeenten meer ruimte om in te spelen op de veranderende verhoudingen in de samenleving en de rol te kiezen die bij specifieke gebiedsopgaven past.

De gemeenteraden van Zaltbommel en Maasdriel hebben de ambitie uitgesproken samen te starten met de ontwikkeling van een gezamenlijke omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. De uitwerking hiervan loopt op dit moment. Glastuinbouw Nederland trekt samen op met LTO Noord en ZLTO om inbreng te leveren.

Daarnaast is het van belang dat inwoners/ondernemers ook zelf hun inbreng leveren. Een mogelijkheid hiervoor is op maandag 26 oktober om 19.00 of 20.00 uur tijdens een digitale bijeenkomst van de gezamenlijke gemeenten.

U kunt zich hiervoor aanmelden: www.toekomstbommelerwaard.nl 
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA