« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 19 February 2018

Ook Zaltbommel tekent het Gelders Energieakkoord

Op 7 februari tekende wethouder Simon Buwalda namens de gemeente Zaltbommel het Gelders Energieakkoord. Het GEA sprak met de wethouder:"Het energielandschap verandert. Dat wordt een proces waarin iedereen een rol heeft. Het Gelders Energieakkoord is daarbij een nuttig instrument.”

Aan de slag met een regionale energiestrategie
Simon Buwalda tekende het Gelders Energieakkoord tijdens de kick-off bijeenkomst van de Regionale Energiestrategie. Tijdens deze bijeenkomst, die werd georganiseerd door de Regio Rivierenland, bespraken gemeenten van de Regio Rivierenland wat er moet gebeuren om toe te gaan naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Dat Nederland klimaatneutraal wil zijn in 2050 is afgesproken in het klimaatakkoord. Dit betekent dat ook in Rivierenland de energievoorziening in de komende decennia ingrijpend gaat veranderen. "Met het ondertekenen onderstrepen we dat wij ons, samen met alle ondertekenaars, inzetten voor een klimaatneutrale provincie Gelderland. Natuurlijk zijn we in Zaltbommel al lang bezig met de energietransitie, daarvoor hoefden we ons niet aan te sluiten bij het GEA. Maar we moeten wel over de dijken kijken. Alleen gaat het een stuk lastiger. Samenwerken, bijvoorbeeld vanuit de GEA-tafel Regionale Energiestrategie is wat ons aantrekt. Samen versnellen."

Ondertekening na motie gemeenteraad
Zaltbommel voert een actief klimaatbeleid en staat achter de uitgangspunten van het Gelders Energieakkoord om gezamenlijk te werken aan een klimaatneutrale provincie Gelderland in 2050.  De gemeenteraad besloot op 25 januari met een motie het akkoord te ondertekenen. En daar is het GEA dan weer heel blij mee: Welkom Zaltbommel. Samen voor ons klimaat! 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA