« afbeelding 1 van 1 »
 
Monday 26 February 2018

Op zoek naar optimale groeiomstandigheden in pilot fotosynthese

In de chrysantenkas van Darolin I van de Gelderse chrysantenkweker Linflowers wordt vanaf dit jaar de CropObserver gebruikt om meer zicht te krijgen in de efficiëntie van fotosynthese over een lange periode. De pilot loopt vanaf januari 2018 en test of de CropObserver van toegevoegde waarde is voor het telen van chrysanten. In deze fotosynthese pilot wordt er gezocht naar optimale groeiomstandigheden, zoals belichting en watergift met behulp van de meest moderne technieken. 

De CropObserver meet elke 5 seconde een ander gedeelte van 6 m2 gewas bij Darolin I in Brakel om zo een goed beeld te krijgen van de efficiëntie van fotosynthese en andere parameters. Zo meet de CropObserver wat er echt in de plant gebeurt. Deze parameters kunnen online gemonitord worden, in combinatie met de klimaatsettings, in het online platform LetsGrow. Door te monitoren hoe het gaat met de plant, zie je op tijd als er iets aan de hand is en de plant niet meer optimaal groeit. Zo kun je tijdig het kasklimaat bijstellen.


In dit project zijn verschillende bedrijven en organisaties betrokken zoals Phillips Lighting, Delphy, Glastuinbouwpact, ChrIP, WUR en PhenoVation. Zo is er veel kennis aan tafel van zowel de teelt van chrysant als de technische aspecten. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA