« afbeelding 1 van 3 »
 
Friday 23 October 2015

Opening potplantenkwekerij De Liesvelden trekt ruim 700 belangstellenden

Potplantenkwekerij De Liesvelden klaar voor de toekomst in de Bommelerwaard
Zaterdag 17 oktober 2015 opende potplantenkwekerij De Liesvelden in Poederoijen haar deuren voor ruim 700 belangstellenden. De kwekerij is vorig jaar verplaatst vanuit Brakel naar Poederoijen. De verplaatsing van het bedrijf was noodzakelijk omdat in het gebied waar De Liesvelden was gevestigd geen uitbreiding wordt toegestaan. Het is een extensiveringsgebied. "Door onze verhuizing kan nu op vijf locaties ‘oud glas’ worden afgebroken”, vertelt eigenaar Teunis Versteeg. "Het totale oppervlak aan nieuw glas is kleiner dan wat we inleverden”.

Van verantwoord geteelde planten dubbel genieten
De familie Versteeg straalde tijdens de open dag. "We hebben een geweldig vak. Met geweldige kansen. Het is fantastisch om te merken dat zoveel mensen hier belangstelling voor tonen. Door te blijven innoveren kunnen we sneller, efficiënter en vooral schoner telen. Door nieuwe technieken besparen we en gaan we steeds verantwoorder om met het milieu.Een goed voorbeeld is de vloer van onze nieuwe kas: die is opgebouwd met lava; het is een gesloten systeem wat ervoor zorgt dat ongebruikt gietwater, inclusief meststoffen, wordt gezuiverd en hergebruikt”, vertelt Teunis Versteeg enthousiast.

"Onze toekomst is net als ons verleden nauw verbonden met de Bommelerwaard. We nemen onze maatschappelijke rol serieus. We willen een bijdrage blijven leveren aan werkgelegenheid en economische groei in de regio. En we gaan voor duurzame ontwikkeling. Op deze manier leveren wij mooie planten met toegevoegde waarde. Planten die verantwoord zijn geteeld en waarvan de klant dubbel kan genieten!”

De festiviteiten werden op vrijdagochtend bijzonder geopend door wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel die de familie een boom aanbood. De verplaatsing van het bedrijf is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en de verplaatsingssubsidie van de provincie Gelderland.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA