« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 15 December 2016

Peter van Wijgerden: tuintrend van nu

Het Glaspact is een samenwerking met lokale krant De Toren aangegaan in de nieuwe rubriek 'Tips van een tuinder'. Dit artikel over Peter van Wijgerden, gericht op consumenten, verscheen eerder in de papieren uitgave in de regio.


Zoekt u inspiratie voor uw tuin? Dan is het handig om te weten wat de tuintrends zijn van dit moment. Peter van Wijgerden, eigenaar van Van WijgerdenPrimula’s uit Bruchem is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Peter ontwikkelt op zijn bedrijf nieuwe soorten die passen bij de wensen van plantenliefhebbers op dit moment.


"Wij veredelen Primula’s, dat betekent dat we bijzondere vormen en kleuren ontwikkelen die passen bij de wensen van plantenliefhebbers van dit moment. Je ziet nu bijvoorbeeld dat er meer vraag komt naar hangende bloemetjes, deze ontwikkeling is uit Engeland over komen waaien. Een nieuwe soort ontwikkelen doen we trouwens niet zomaar, zo’n traject duurt vaak wel 5 tot 7 jaar.”

Trend voor volgend jaar
"De belangrijkste trend voor volgend jaar is dat we weer ‘back to basic’ gaan. Jarenlang kon het niet gek genoeg, maar nu gaan we terug naar de natuur. Planten die jaren kunnen blijven staan, worden weer gewild. Binnenshuis zie je die trend ook, vintage spullen zijn helemaal hip.

De Primula past daar prima bij, want die komt ieder jaar terug. Vanaf half februari kun je ze in de tuin zetten, hij staat erom bekend dat hij het voorjaar aankondigt. Zet de plant in vochtige grond en op een schaduwrijke plek, dan gaat hij jaren mee want hij kan tegen vorst. Je kunt de Primula trouwens ook heel goed binnen neerzetten om meer kleur in huis te halen. Zet hem dan wel op een koele plek.” 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA