« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 21 September 2017

ProefLOKAAL succesvol in de bloemetjes gezet

In het weekend van 15 en 16 september stond de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel in het teken van ProefLOKAAL Bommelerwaard. ProefLOKAAL is een lokaal festival waarbij producenten uit de streek hun producten in samenwerking met horecaondernemers presenteren. Proeven en beleven staan daarbij centraal. Ook dit jaar werkten tuinders uit de Bommelerwaard mee door bloemen, groenten en fruit te sponsoren om er een aangekleed geheel van te maken.

Het resultaat mocht er zijn, aldus Nel de Weert, van kwekerij de Westerbouwing in Rossum. Zij is samen met haar man een van de drijvende krachten achter de organisatie van ProefLOKAAL. ‘We hebben zoveel prachtige bloemen in de Bommelerwaard, die mogen gezien worden en daar willen we graag een podium voor bieden tijdens ons festival. Wat ik erg leuk vond is dat een aantal van de tuinders ook bij het amusediner aanwezig waren en zo met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat ProefLOKAAL kan betekenen voor het zichtbaar maken van hun producten. Begin oktober evalueren we hoe het dit jaar verlopen is. Ik hoop dat we onze samenwerking met de tuinders verder vorm kunnen geven en daarmee het festival nog meer een beleveniservaring voor de bezoekers kunnen laten worden.”

De bloemen werden na afloop, net als voorgaande jaren, geschonken aan verzorgingstehuizen in de omgeving. Kortom: een succesvol ProefLOKAAL, met dank aan kwekerijen De Liesvelden, De Hazekamp, Mans Flowers, Van de Werken Lisianthus BV, Van Tuijl Zaltbommel, ’t Nieuw Bos, Pippel Lisianthus, Van Helvoort Chrysanten en Diamond Flowers, Mans Allure Gerbera, Star Roses en Flowers4you. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA