« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 18 September 2015

Respect moet je verdienen

Sinds begin 2015 werkt Arie van de Werken als leidinggevende bij Allure Gerbera in Brakel. Hij gaat via Kas Groeit de cursus Effectief leidinggeven volgen. Het bedrijf is flink gegroeid, dus er speelt veel. Arie vertelt: "We willen zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de productie verhogen. Daarnaast zijn we bezig met kostenbeheersing en het optimaliseren van het personeelsbestand. Dit zijn zomaar een aantal ontwikkelingen, maar eigenlijk zijn we op elk vlak aan het professionaliseren. Het is dan prettig om getraind te worden in het effectief leidinggeven."

Arie stuurt vijf werknemers in de verwerkingsruimte aan. Arie: "Als leidinggevenden moeten we elkaar kunnen vervangen. Dit betekent dat het ook voorkomt dat ik de verantwoordelijkheid heb over de plukgroepen in de teeltruimte. Dit zijn in totaal 20-30 medewerkers”. Alle leidinggevenden bij Allure Gerbera gaan de cursus Effectief leidinggeven volgen. Arie: "Ik heb het altijd leuk gevonden om met mensen om te gaan. Ik vind het belangrijk om aan medewerkers duidelijk aan te geven wat ik van ze verwacht. Dus goed uitleggen hoe iets werkt, de werkzaamheden voordoen en als er vragen zijn daar goed op ingaan. Ik controleer altijd of werknemers mijn instructies goed hebben begrepen en als het nodig is stuur ik ze bij."

Arie: "Respect moet je verdienen. Als er buitenlandse werknemers zijn die een vraag hebben over hoe de dingen hier in Nederland geregeld zijn, dan help ik hen. Ik merk dat ze daardoor ook iets voor mij over hebben. In de cursus Effectief leidinggeven wil ik handvatten krijgen in de aansturing van de werknemers. Ik stuur de werknemers aan op mijn manier, maar dat wil niet zeggen dat dit de beste manier is. Binnen het bedrijf staat er veel te veranderen. Als leidinggevende moet je de plannen bespreken met de werknemers en ervoor te zorgen dat ze worden uitgevoerd."

Effectief inzetten van een werkoverleg en veranderingen in het team introduceren zijn onderwerpen die ook aan bod komen in de cursus.  Ook meer halen uit jouw team? Voor opgeven en meer informatie kunt u terecht op Kas Groeit. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA