« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 16 July 2015

Start nieuwe cursussen Het Nieuwe Telen

Afgelopen seizoen hebben 20 deelnemers uit de Bommelerwaard en Neerijnen deelgenomen aan de Leergang Het Nieuwe Telen (HNT). In een serie van 8 bijeenkomsten zijn de laatste inzichten in kasklimaatregeling en energiebesparing besproken. Uitgangspunt bij Het Nieuwe Telen is aan de slag te gaan zonder investeringen toe te passen! Lees de ervaringen van tuinder Marco van de Werken, deelnemer in de afgelopen periode.

Wilt u ook aan de slag met Het Nieuwe Telen? Vanaf september starten weer nieuwe leergangen. Een groep van maximaal 12 deelnemers komt gedurende het seizoen 8 keer bij elkaar. U maakt kennis met de theoretische achtergronden van HNT en leert u hoe dit op uw eigen bedrijf in de praktijk kan toepassen. Belangrijke begrippen hierbij zijn: temperatuurgelijkheid, vochtbalans en regelen op uitstraling.

Het programma Kas als Energiebron draagt de helft van de kosten van de cursus. De eigen bijdrage van de deelnemers bedraagt € 725,-. Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een bijdrage in de kosten van € 300,- van het Glastuinbouwpact. Neem hiervoor contact op met Mara Juckers via m.juckers@kasgroeit.nl.

Via Kas als Energiebron kunt u zich aanmelden voor de leergang. Bij voldoende deelname uit de regio kan de leergang in de regio georganiseerd worden.

 

 

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA