« afbeelding 1 van 2 »
 
Monday 08 May 2017

Tips voor het ideale moederdagboeket

Zondag 14 mei is het moederdag. De dag waarop alle Bommelerwaardse moeders in het zonnetje gezet worden. Of in de bloemen! Tuinder Evert van Helvoort vindt dat je de chrysant niet mag missen in je perfecte moederdagboeket. Hij is samen met zijn ouders en twee broers eigenaar van Van Helvoort Chrysanten in Brakel en Nieuwaal. Op twee locaties kweken zij chrysanten in kassen.

Twee tot drie weken mooi op vaas

Eerlijk is eerlijk, de chrysant heeft een retro imago. Maar de Santini-soort met zijn kleine, fleurige bloempjes is op dit moment de hipste chrysant volgens Evert van Helvoort. ‘Wij hebben wel 20 verschillende soorten Santini-chrysanten met verschillende kleuren’, vertelt Evert. ‘Er zijn allerlei variaties binnen één kleur mogelijk, dat maakt de chrysant een veelzijdige bloem. Het is trouwens niet raar dat de chrysant onverminderd populair blijft, hij blijft namelijk wel twee tot drie weken mooi op de vaas. Een stuk langer dan de gemiddelde bloem.’

Roze tinten met natuurlijke look

In aanloop naar moederdag merkt Van Helvoort dat er extra vraag is naar roze bloemen. Evert geeft graag zijn persoonlijke styling tip voor het perfecte moederdagboeket: "Combineer verschillende tinten roze met groen uit de tuin of met buitenbloemen als de ranonkel. Dat geeft een mooie natuurlijke look.” Bij een natuurlijke look hoort natuurlijk ook een duurzame manier van telen. "Onze bloemen worden geteeld zonder onnodige gewasbeschermingsmiddelen. Als we middelen nodig hebben, gebruiken we grotendeels biologische middelen. Dat is verantwoord en past bij een bloem met een natuurlijke uitstraling!

Over de rubriek Tips van een tuinder

Het Glaspact is een samenwerking met lokale krant De Toren aangegaan in de rubriek 'Tips van een tuinder'. Dit artikel over Evert van Helvoort, gericht op consumenten, verscheen eerder in de papieren uitgave in de regio.


 


  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA