« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 30 October 2014

Tuinders in gesprek met niet-tuinders om verbinding te verkennen

Afgelopen maandagavond 7 april gingen tuinders en niet-tuinders uit Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen met elkaar in gesprek in de Veiling Zaltbommel. Dit gebeurde in het kader van het project ‘Interactie met de samenleving’ van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard. Doel van deze bijeenkomst was het verkennen van beelden die leven bij tuinders en inwoners van de gemeenten over de glastuinbouw.
Welke knelpunten zijn er en wat is er nodig om de verbinding tussen de partijen te versterken. Of is die verbintenis er al?

 

Vooral luisteren
Het was even wennen. Een gesprek voeren, zonder daarbij in discussie te gaan of je te verdedigen. Onder begeleiding van René Schepers werden de aanwezigen in een opstelling gezet. Niet-tuinders bij elkaar aan één zijde van de ruimte en tuinders aan de andere zijde. Het leek op een debat opstelling, maar niets was minder waar. De instructie was duidelijk. Tuinders vertellen, niet-tuinders luisteren. Vervolgens vertellen niet-tuinders en luisteren tuinders. Initiatiefgroepen, zoals Kom de in kas en Capreton hadden de opdracht naar beide groepen te luisteren en te observeren. Zij kwamen als laatste aan bod met de vraag hun observaties te delen en mogelijke ideeën voor verbinding te noemen.

  

De resultaten van deze avond worden door het tuindersteam van het project gebruikt voor het vervolg. Lees hier meer over het project Interactie met de samenleving.   
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA