« afbeelding 1 van 2 »
 
Wednesday 13 January 2016

Veiling Zaltbommel sluit 2015 af met omzetrecord!

Veiling Zaltbommel heeft in 2015 een forse omzetstijging weten te realiseren mede door een goede prijsvorming. Met een omzet van € 50,7 miljoen werd voor het eerst de magische grens van € 50 miljoen doorbroken. Ten opzichte van 2014 een stijging van maar liefst 13,6%.

De omzetstijging werd door alle productgroepen gerealiseerd. De meest in het oog springende producten zijn het houtig kleinfruit (frambozen, bessen, bramen:  +30%) , aardbeien (+8%) en paprika (+17%). De omzetstijging is in belangrijke mate gerealiseerd door de grote belangstelling van koperszijde voor de producten. Achterblijvende producties in met name concurrerende teeltgebieden liggen hier mede aan ten grondslag. 
Ook de productieniveaus in Nederland zijn niet op recordniveau geweest. Bovendien was er eind augustus sprake van een ernstige hagelschade bij een aantal leden van Veiling Zaltbommel. Hierdoor bleef de aanvoer beneden de prognose. 

Voor 2016 verwacht de veiling een verdere groei van het volume van met name aardbeien, frambozen, bessen en verschillende groenten-soorten. Ingezet wordt op een versterking van zowel het aanbod als de aanwezige koopkracht. Met ge├â┬»nteresseerde aanvoerders en afnemers gaan de veiling graag  in gesprek. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA