« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 23 May 2017

Verbindend ondernemen in Rivierenland

Op 20 april 2017 organiseerden LTO Noord Federatie Westelijk Rivierengebied en Greenport Gelderland een bijeenkomst die in het teken stond van 'Verbindend ondernemen'. Wil je als agrariër zelf aan de slag gaan om de relatie tussen je bedrijf en de samenleving te versterken? Neem dan contact op met onderstaande initiatieven!

Boeren en tuinders doen werk waar de hele Nederlandse samenleving trots op mag zijn. Zij doen dit met passie, produceren producten op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van hun bedrijven. Toch blijkt een groot deel van de Nederlandse bevolking niet goed op de hoogte te zijn van de hedendaagse gang van zaken in de land- en tuinbouw. Dit zien we terug in reacties in de politiek en de directe omgeving. Er ligt dus een uitdaging voor agrariërs om de verbinding met de samenleving te versterken! Er ligt ook een kans om met nieuwe businessmodellen en verbreding juist nieuwe toepassingen in de agribusiness te genereren. Hoe kunnen wij als agrariërs hier zelf mee aan de slag? Daar draaide het deze avond om.

  • René Schepers van Wakker Boer (www.wakkerboer.wordpress.com) vertelde over de kansen die agrariërs zelf hebben om verbinding met de eigen omgeving te leggen. Zijn presentatie is hier te downloaden.
  • Jolijn Zwart-van Kessel gaf aan wat Netwerk Platteland Rivierenland kan betekenen in de verbinding tussen bedrijf en samenleving. Platteland Rivierenland is een netwerk voor innovatie, vitaliteit en beleving in de agribusiness in Rivierenland. Jolijn liet inspirerende voorbeelden zien van multifunctionele landbouw, stadsgerichte landbouw en local for local. De presentatie is hier te downloaden en hier kunt u het filmpje zien dat werd vertoond. Kijk voor meer informatie op www.plattelandrivierenland.nl. Als u wilt deelnemen aan het netwerk, neem dan contact op met Jolijn Zwart-van Kessel via info@plattelandrivierenland.nl.
  • Lisanne Oskam vertelde over haar ervaringen met het initiatief Boert Bewust (www.boertbewust.nl). Dit is ontstaan in de Gelderse Vallei, maar wordt momenteel uitgerold naar andere gebieden in Nederland. Als er voldoende interesse is, wellicht ook naar Rivierenland! Boert Bewust stimuleert boeren en tuinders om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Boeren worden geholpen om hun omgeving op een innovatieve manier te betrekken bij hun bedrijf, zodat er echte en open gesprekken ontstaan en meer wederzijds begrip. Door goede gesprekken op het erf te voeren en door échte’ boerenverhalen te vertellen op social media en via vlogs. Klik hier voor de presentatie van Lisanne. En kijk voor meer info op www.boertbewust.nl. Als u actief aan de slag wil gaan met Boert Bewust, neem dan contact op met projectleider Heidi Uenk via info@boertbewust.nl of tel 06 234 051 59. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA