« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 14 July 2015

Verkoop kan professioneler

"Ik heb behoefte aan een verkoopcursus", gaf Leonard van Wijk gelijk aan op de vraag hoe hij zichzelf nog zou willen ontwikkelen. Vanuit Greenport Gelderland is er subsidie beschikbaar op cursussen. In de studieclub van jonge ondernemers, waar Leonard aan deelneemt, bleek dat de meeste jonge ondernemers deze behoefte ook hebben. Leonard: "Verkoop is een punt dat professioneler kan binnen mijn bedrijf".

Sinds twee jaar heeft Leonard zijn eigen kwekerij: Lion Star. Hier kweekt hij Santini’s in verschillende kleuren. Zijn afzet gaat gedeeltelijk via de groothandel en gedeeltelijk via de retail. Het bedrijf werkt samen met vijf andere kwekerijen die verbonden zijn aan het samenwerkingsverband F1Flowers.

"Op dit moment groeit de rechtstreekse handel. Handelaren komen regelmatig op het bedrijf om te praten over hun wensen, de bloemspecificaties en de eisen van hun klanten. Ik wil een betere gesprekspartner worden voor deze partijen. Bloemenhandelaren zijn scherp. Ik zou graag wat verkoopvaardigheden ontwikkelen om daar beter mee in gesprek te kunnen. Door bijvoorbeeld betere contractafspraken te leren maken", geeft hij aan. Vanuit zijn behoefte om de verkoop professioneler aan te pakken heeft Kas groeit een cursus ontwikkeld. Naast Leonard zijn er tien andere jonge ondernemers, accountmanagers of verkopers die zich hebben aangemeld.

Omdat marketing en verkoop sterk met elkaar verbonden zijn is ook marketing een onderdeel van de cursus. Hoe gaat de markt veranderen en hoe kun je daar als kweker op inspelen? Is er over een aantal jaren nog behoefte aan het product dat ik produceer? Daar is ook Leonard continu mee bezig. Leonard: "Dat is onderdeel van het ondernemerschap!".

Wilt u zich ook blijven verdiepen in de ontwikkelingen in de markt? En wilt u de verkoop professioneler aanpakken? Geef uzelf of uw werknemers op voor deze cursus. De start is 13 oktober 2015 en de kosten zijn € 465,- (50% subsidie voor ondernemers en werknemers). Meer informatie bij Mara Juckers via m.juckers@kasgroeit.nl

 

 

 

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA