« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 26 November 2015

Vertellen is de fantasie aanspreken van jouw publiek

Op dinsdagavond 24 november  ontmoetten tuinders, vakgenoten en politiek elkaar tijdens de jaarlijkse netwerk- en inspiratiebijeenkomst van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen. Deze stond dit keer in het teken van "Verbindend Ondernemen”.  Gedeputeerde Van Dijk opende de drukbezochte avond die plaats vond bij Champignonkwekerij de Hopwaag in Ammerzoden.

Ondernemen in de hedendaagse samenleving is complex. Het gaat niet alleen om het maken van een kwalitatief goed product of het voldoen aan allerlei milieurichtlijnen. Belangrijke trends die tegenwoordig meer en meer een rol spelen voor de continuïteit van tuinbouwbedrijven, zijn het inspelen op veranderingen en emoties en een omgeving die meer wil meedenken.  Hoe leg je die verbinding ?
 "Verbinding met je klant en omgeving begint met jezelf te laten zien en je eigen verhaal neer te zetten!”, aldus Theo Hendriks expert Storytelling van Bex* Communicatie in Amsterdam. Hij hield op speelse wijze een aansprekend pleidooi om als ondernemer je passie te laten zien en daarmee je klanten en omgeving niet alleen in het hoofd, maar ook in het hart te raken. "Vertellen is spreken in de fantasie van jouw publiek”, aldus Hendriks.  Klik hier voor de presentatie.

Tuinders uit de Bommelerwaard & Neerijnen werkten met Theo aan het gemeenschappelijke passieverhaal van de regio: "Hier groeit iets moois”.  Dit verhaal biedt handvatten voor tuinders om hun eigen verhaal voor het voetlicht te brengen.

De jaarlijkse netwerkavond werd afgesloten met cabaretier Mark van de Veerdonk. Vermomd als tuinder, die een communicatieprijs had gewonnen, bracht hij het publiek van verwarring naar aanhoudende lachsalvo’s door op gevatte wijze het geleerde van de avond uit te vergroten en met humor neer te zetten.

 

Lees hier een uitgebreider verslag van de bijeenkomst. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA