« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 28 April 2020

Woensdag 6 mei webinar procedure Noodfonds

Hoe nu verder met het noodfonds? Een steunpakket van € 600 miljoen is positief, maar het gaat om de concrete invulling voor getroffen ondernemers in de sierteelt en een deel van de voedingstuinbouw. Het ministerie van LNV en de RVO willen op korte termijn tot een regeling komen. Daarom organiseert Glastuinbouw Nederland, samen met de Rabobank en Royal FloraHolland op woensdag 6 mei een webinar over de uitwerking van de steunmaatregelen.

Ondernemers in de sierteelt en een deel van de voedingstuinbouw komen wellicht in aanmerking voor financiële compensatie van schade als gevolg van de coronacrisis. Dat betreft bedrijven die een forse omzetderving kennen in de periode half maart t/m half juni ten opzichte van dezelfde periode in de drie voorgaande jaren 2017, 2018 en 2019 Het ministerie van LNV en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) werken momenteel aan de inhoud, opzet en uitvoering van deze steunregeling. De verwachting is dat daar eind deze week meer informatie over beschikbaar is.

Informatie over steunmaatregel
Om leden te informeren over de aanvraag voor deze steunmaatregel, organiseert Glastuinbouw Nederland in samenwerking met de Rabobank en Royal FloraHolland een webinar. Het webinar wordt gegeven door Ruud Paauwe, directeur Glastuinbouw Nederland, Arne Bac, sectorspecialist Tuinbouw bij de Rabobank en Coen Meijeraan, Manager Public Affairs bij Royal FloraHolland.
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de webinar.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA